Maak een eigen familiekrant voor oma en opa

Ontwerp je eigen krant met hulp van onze online editor en krantensjablonen

Liever mobiel? Ontdek Lettr

Maak een eigen familiekrant voor oma en opa

Het blijven toch bizarre tijden! We moeten onze sociale contacten opnieuw beperken, en dat valt zowel voor grootouders als voor kleinkinderen vaak zwaar. Gelukkig bestaan er heel wat creatieve manieren om toch wat beelden tot bij je grootouders te brengen. Maak een familiekrant vol eigen teksten en foto’s en houd je je grootouders en andere familieleden op een originele en creatieve manier up-to-date met de laatste nieuwtjes.

familiekrant maken granniedays
Verras je grootouders met een gepersonaliseerde krant met nieuws van de familie

Een zelfgemaakte krant als originele cadeau voor je grootouders

Dankzij onze online editor en krantensjabloon kan je in 1-2-3 een leuk familiekrantje maken als cadeau voor je grootouders. Wij drukken jouw verrassingskrant al vanaf één exemplaar en bezorgen deze binnen enkele dagen direct bij jouw grootouders thuis. De stralende gezichten en persoonlijk teksten van de kinderen en kleinkinderen toveren gegarandeerd een grote smile op de gezichten van oma en opa!

Handige tips bij het maken van jouw familiekrant

Laat je grootouders, familie en vrienden weten dat je ook in deze moeilijke tijden aan hen denkt met een zelfgemaakte krant met nieuws uit het thuisfront.

Weet je niet goed wat schrijven? Wij geven alvast enkele tips mee om een krant te maken waar je grootouders niet over uitgepraat raken.

  • Familienieuws: Laat je grootouders en familie weten hoe jullie de dagen vol krijgen. Schrijf ook een kort verslag over hoe de kleinkinderen de zomer doorbrengen (kampen, zwemmen, wandelen, fietsen) en voeg hier vooral veel sfeerbeelden toe.
  • Terugblikken: Om deze moeilijk tijden te overbruggen moeten wij ons vaak vastklampen aan betere tijden. Blik in je familiekrant terug op jullie meest blijklevende herinneringen met vooral veel foto’s uit de oude doos.
  • Puzzelhoek: Zorg dat je grootouders zich geen moment vervelen door een puzzelhoek toe te voegen aan jouw krant. Kruiswoordraadsels, sudoku’s, Zweedse puzzels en woordzoekers… dat houdt de geest jong! We hebben zelfs enkele spellenpagina’s voor je klaarstaan die je alleen nog hoeft de slepen naar jouw krant.
  • Leesmateriaal: Je grootouders zijn ongetwijfeld fervente lezers. Geef je grootouders wat te lezen door enkele interessante artikels aan jouw krant toe te voegen. Je vind online heus heel wat artikels over het omgaan met stress en angst tijdens te coronacrisis, over de mooiste boeken om te lezen tijdens de quarantaine, of over hoe je de strijd tegen de verveling moet aangaan.
  • Beweegtips: We weten allemaal dat sporten helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven. Moedig je grootouders aan om zo veel mogelijk te bewegen met enkele oefeningen en dagdagelijkse tips om thuis uit te oefenen. Je vindt online talloze oefeningen en beweegtips voor senioren. Of stippel een wandelroute uit langs onbekende paden in de buurt en voeg de kaart vervolgens mee in je familiekrant!

Een familiekrant maken op Granniedays

Wil je jouw grootouders graag verrassen met een zelfgemaakt krantje? Granniedays wil alle kinderen, kleinkinderen en familie de kans geven om op een originele en creatieve manier contact te houden. Verras jouw grootouders met een zelfgemaakt krantje dankzij onze Joehoe!-sjabloon van 4 pagina’s voor slechts €6 (€7 in Nederland).

familiekrant maken granniedays
Maak snel en eenvoudig een krant met onze online editor en krantensjabloon
Maak nu je krant

Wil je een krantje met meer pagina’s? Dan kan je altijd terecht op Happiedays. Hier heb je keuze uit talrijke sjablonen.

Granniedays is een initiatief van Genscom en Happiedays
Live-chat
Via mail
-