Een zelfgemaakte familiekrant maken voor grootouders, familie en vrienden

Ontwerp je eigen familiekrant met hulp van onze online editor en krantensjablonen

Liever mobiel? Ontdek Lettr

Een zelfgemaakte familiekrant maken voor grootouders, familie en vrienden

Door de aanhoudende coronacrisis moeten wij wat voorzichtiger omspringen met onze sociale contacten. Gelukkig bestaan er heel wat creatieve manieren om contact te houden. Verras grootouders, familie of vrienden met een zelfgemaakt krantje vol familienieuws en sfeerbeelden.

Voor je oma of opa, voor een vrienden die je al een tijdje niet meer hebt gezien of voor een communie of een verjaardag waar je niet bij kon zijn… Het kan allemaal! Want nu we elkaar minder vaak zien, verrassen we graag met een zelfgemaakt krantje!

zelfgemaakte-krant-maken-vrienden-en-familie
Met een zelfgemaakt krantje hoef je vrienden en familie niet te missen

5 tips voor het ontwerpen van je verrassingskrantje

Het is heel eenvoudig! Maak een account aan om aan de slag te gaan. Met de online tool en Joehoe!-krantensjabloon hoef je enkel de tekst en afbeeldingen te veranderen om snel een eigen krant te verkrijgen. Je kan er ook voor kiezen om volledig je eigen ding te doen door de krant aan te vullen met iconen, spellenpagina’s, kleuren en zo veel meer. Vul het adres van de ontvanger in en bestellen maar! Wij zorgen ervoor dat ze goed en wel op haar bestemming aankomt.

Om te garanderen dat jouw zelfgemaakt krantje een groot succes wordt bij je grootouders en familie, hebben wij alvast enkele waardevolle tips voor je opgesomd:

  1. De voorpagina is het uithangbord van je krant. Laat deze opvallen met een grote familiefoto en spreek je grootouders rechtstreeks met hun naam. Zo herkennen je grootouders en familie jullie meteen en vermijd je dat ze de krant gaan verwarren met reclamefolders.
  2. Een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Vergeet daarom niet om vooral veel foto’s aan je familiekrant toe te voegen. Foto’s en andere beeldmateriaal maken van jouw krant een kleurrijke en fleurig exemplaar! Het zijn tenslotte ook de afbeeldingen die achteraf nog het meest (her)bekeken zullen worden.
  3. Spelletjes en icoontjes. Elke week ligt er een gloednieuwe spellenpagina klaar! Deze sleep je gewoon over de bestaande pagina. Zo kan je met jouw grootouders met jouw zelfgemaakt krantje elke week nieuw spelplezier schenken! Fleur je krant verder op met onze icoontjes! Wist je trouwens dat je deze zelf in een gewenste kleur kan zetten?
  4. Samen werken is zoveel leuker! Nodig vrienden en familie uit om samen aan de krant te werken voor je grootouders. Deel gewoon de link en jouw login gegevens! Opgelet: je kan niet tegelijk in dezelfde publicatie werken, anders zullen jullie elkaars versie overschrijven. Je zal hiervan ook een melding krijgen.
  5. Extra kranten bestellen? Wil je tante, nonkel, broer, zus, neef of nicht ook een exemplaar? Dan kan! Als je helemaal klaar bent met je eerste krant en je hebt deze besteld, kan je meteen deze krant dupliceren. Vul bij de instellingen opnieuw de adresgegevens van de ontvanger in en bestel ook deze krant opnieuw!

Een zelfgemaakt krantje maken met Granniedays

Wil je jouw grootouders, familie of vrienden graag verrassen met een zelfgemaakt krantje? Granniedays wil alle kinderen, kleinkinderen en familie de kans geven om op een originele en creatieve manier contact te houden. We hebben alvast een sjabloon voor je klaarstaan waarmee je direct aan de slag kan!

Met Granniedays kan je een krantje maken van 4 pagina’s voor slechts €6, inclusief btw en verzending, naar een Belgisch adres en voor €7 naar een adres in Nederland.

zelfgemaakte-krant-maken-vrienden-en-familie
Maak eenvoudig een eigen familiekrant met onze online editor en krantensjablonen
Maak nu je granniekrant

Wil je een krantje van meer pagina’s? Dan kan je altijd terecht op Happiedays. Hier heb je keuze uit talrijke sjablonen. En met onze #blijfinuwkot-krant vind je een kant-en-klaar krantensjabloon vol wandeling, quizzen, oefeningen, moppen en recepten. Je doet er je grootouders ongetwijfeld een groot plezier mee!

Granniedays is een initiatief van Genscom en Happiedays
Live-chat
Via mail
-